n

Maker Content Hub

Un grup de digital boomers care sunt îmbrăcați cool și pozează împreună.

Ok, Digital Boomers! Sau cum bunica a devenit virală

Digital Boomers este targetul adesea subevaluat în cadrul strategiilor de marketing, fiind frecvent neglijat în briefurile digitale. Chiar dacă, în special în România, reprezintă una dintre cele mai prezente categorii demografice.
Grafic din cuburi de lemn despre ordinea generațiilor.
Digital Boomers este targetul adesea subevaluat în cadrul strategiilor de marketing.

Boomers sau publicul digital-savvy

Sunt însă Boomerii cea mai „oropsită” categorie a digitalizării și consumului de content? Sau sunt mai digital-savvy decât am crede la prima vedere?

Un studiu recent, publicat de Razorfish & GWI în decembrie 2023, pare să indice ipoteza 2, anume că Boomerii + tehnologia = Love. 70% dintre persoanele mai în vârstă se simt încrezătoare în utilizarea noilor tehnologii. Iar 34% povestesc tuturor celor care sunt dispuși să îi audă despre produse și aplicații noi pe care le-au încercat recent. Acest lucru sugerează o tendință de early adopting printre persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, o tendință ce pare că s-a accentuat în ultimii 15 ani.

@sirpatstew

My first TikTok!? Please enjoy day one of 12 days of mini readings from A Christmas Carol, a novel that’s meant a great deal to me in my life. Cheers! #AChristmasCarol #12DaysOfChristmas #PStewTok

♬ Bonfire sound (sound of crackling firewood)(999487) – MN Field Record

Bunicile digitale

Deschiderea și receptivitatea Boomerilor către tehnologie este vizibilă și prin prezența lor pe TikTok. Le demonstrează capacitatea de a fi atât utilizatori, cât și creatori de conținut de succes. Anthony Hopkins sau Patrick Stewart? Sure, why not? Desigur, vorbim de niște actori cu zeci de ani de experiență în fața camerei. Două exemple mult mai relevante din România sunt Bunica Gherghina, cu „doar” 678.2k de urmăritori, și Bunica Lucretia, cu o comunitate de 280.3k.

@bunicalucretia

💌Instagram: @bunicalucretia😄❤️ #fy #fyp #fypシ #dobrica #romania #trending #bunicalucretia #valcea #trucurilebunicii #gradinabunicii #gainilebunicii #gainidecasa #fyyy @Bunica Lucreția ❤️❤️ @Bunica Lucreția ❤️❤️ @Bunica Lucreția ❤️❤️

♬ sunet original – Bunica Lucreția ❤️❤️

Într-o lume în care interacțiunile umane sunt tot mai puțin necesare pentru tranzacții, Boomerii sunt tot mai dispuși să se bazeze pe experiențe digitale automate. În același timp, sunt atenți la recenzii și recomandări. 54% dintre ei considerând că review-urile online sunt o modalitate excelentă de a lua decizii de achiziție.

În ciuda unor mituri persistente, cum ar fi pesimismul față de viitor și rolul tehnologiei, realitatea este că Boomerii sunt optimiști. 75% dintre ei cred că tehnologia va avea un impact pozitiv asupra viitorului nostru. Cât despre restul de 32%, ei consideră că potențialul inteligenței artificiale va fi pozitiv. Este o cifră mare, raportată la un target trecut de 50 de ani.

Bunic digital boomer care face un TikTok îmbrăcat în cămașă cu bretele, căști pe urechi și barbă lungă.
Deschiderea și receptivitatea Boomerilor către tehnologie este vizibilă și prin prezența lor pe TikTok.

În concluzie, Digital Boomers sunt o categorie cu care campaniile digitale ar trebui să se împrietenească mai des. Poate chiar să le ofere un spațiu corespunzător de exprimare. S-ar putea să ne surprindă plăcut.

Autor

Add Comment