n

Maker Content Hub

Femeia îmbrăcată într-o rochie fashion medievală care pozează într-un cadru închis, pe o canapea, lângă un buchet de flori în culori pastelate.

Met Gala 2024 Focus: Prin ochii unui GenZ

Met Gala 2024 Focus este o privire aruncată de un GenZ asupra celui mai așteptat eveniment dedicat industriei fashion al lunii mai. Dar până să vedem cine a fost pe temă, de ce ediția de anul acesta a fost atât de controversată și cum arată expoziția de anul acesta, hai să vezi de fapt ce este mai exact Met Gala.

Met Gala 2024 Focus: High Society Event încă din 1948

O tradiție social-culturală care a început încă din anul 1948, Met Gala este acel eveniment al primăverii despre care toată lumea vorbește, dar la care foarte puțini ajung. Are loc întotdeauna în prima zi de luni din mai, iar biletul tău de intrare este o invitație atent branduită. Anna Wintour, chairwoman din anul 1995, este prima, ultima și singura voce care are un cuvânt de spus asupra galei. Sună foarte somptuos, pentru că este. Met Gala este cea mai scumpă strângere de fonduri care se întâmplă în categoria de fashion. Suma adunată, aproape 22 de milioane de dolari în 2023, este donată integral Institutului de Costume, also known as Muzeul Metropolitan de Artă al Institutului de Costume.

Practic, Met Gala dă startul expoziției fashion a muzeului în fiecare an, care prezintă totodată o nouă temă în fiecare an. Cu timpul, însă, sentimentul filantropic s-a pierdut în falduri de material, în prezent gala având mai mult vibe de: ținuta să reziste până urc scările, vedem noi după.

The Garden of Time

Sleeping Beauties: Reawakening Fashion

Met Gala are întotdeauna un dress code și o temă bazată pe expoziția anuală a Institutului. Anul acesta tema a fost Grădina Timpului, iar expoziția a avut ca idee centrală revitalizarea modei haute couture. Tema a fost bazată pe un short story distopic al lui J.G. Ballard, de origine chineză. Povestea prezintă un conte care încearcă, și rușește pentru scurt timp, să țină piept mafiei care vrea să pună mâna pe conacul lui și pe toate piesele culturale pe care le conține. Este o alegorie ce avertizează asupra consecințelor pe care le are îngrădirea culturii departe de public. Un lucru pe care Institutul îl subliniază prin prezentarea expoziției în cadrul Met Gala și nu numai. Totuși, ironia nu poate fi evitată, pentru că Ballard critică acei conți și faptul că ascund toată cultura pe care o posedă, în vreme ce Met Gala le construiește un piedestal.

Met Gala 2024 Focus: cine sunt imaginile brandurilor

Anul acesta a fost o ediție de Met Gala fără influenceri, altădată prezenți într-un număr surprinzător de mare pentru un eveniment A-Class. Știți dilema cu diferența dintre un kilogram de pene și un kilogram de plumb, that in the end are the same. Well, când vine vorba despre popularitatea influencerilor vs renumele celebrităților, lucrurile sunt puțin diferite. Astfel că, Ana Wintour a decretat că lista aproximativă de 700 de invitați la gală să fie atent organizată. Iar când ai ca regulă de participare că nu-ți împarți masa cu prietenii, ci cu persoane complet și absolut necunoscute, makes sense.

So, Met Gala este ocazia perfectă ca brandurile să demonstreze de ce cred ei că au ales bine imaginea care să le reprezinte numele. Am să trec peste numele deja mult prea mediatizate, pe care probabil le-ai văzut deja peste tot. Let`s dig in a litttle deeper, să vedem pe cine mai găsim.

Mirror, mirror on the wall…who is wearing Rita Ora?

Dacă răspunsul tău a fost imediat Tom Ford, congrats, you nailed it. Rochia Ritei a fost făcută din O MULȚIME de mărgele, unele existând încă de dinainte de Hristos. Da, din primul și al doilea secol. Mai vechi decât omenirea. Tom Ford, ladies and gents, a true genius. Putem spune că Reawakening of Fashion a fost puternic punctată.

@extra_tv

Rita Ora told us about what she was wearing — or more like NOT wearing — at the 2024 MetGala! (She said using the toilet was going to be a challenge! 😅) #ritaora #metgala2024 #fashion #redcarpet @Rita Ora

♬ original sound – ExtraTV

No silver or no gold could dress me up so good – Într-adevăr, Charli

Tot pe ideea de revitalizare a modei a mers și Charli XCX. (Dacă nu ai ascultat nici până astăzi melodiile ei, RUN ON YOUTUBE pentru că ai sărit efectiv peste o întreagă eră pop.) Charli a purtat o rochie făcută din tricouri vintage reciclate, care a durat undeva la puțin peste 200 de ore de muncă. Creația îi aparține brandului Marni, iar directorul creativ care a conceput designul este Francesco Risso.

Tot pe ideea de sustenabilitate a mers și Amanda Seyfried. Dacă nu te-ai îndrăgostit de ea în Dear John și Mamma Mia, sigur o s-o faci acum. Rochia i-a fost creată de Prada, din resturi de material, pentru că actrița a subliniat de la bun început cât de importantă este reciclarea pentru ea.

Iar ca să închei categoria asta cu un fun fact: Madelyn Cline, din Outer Banks, și-a accesorizat rochia creată de Tommy Hilfiger cu un clutch și bijuteri DE PE EBAY. Yes, she did that. Poșeta este tot Hilfiger, dar luată la reduceri cum ar veni, thrifted, iar designerul a refolosit din materialul rochiei pentru a o îmbrăca.

Yes, about Tommy Hilfiger and his 8 princes, hold that thought.

Met Gala 2024 Focus: Beauty & Brains

Vreau să vă fac cunoștință cu Mona Patel, femeie de afaceri și filantropă de origine indiană. She was a fairy, indeed, pentru că aplicațiile metalice cu fluturi pe care le-a purtat SE MIȘCAU. Rochia a fost incorporată cu un mecanism în spate, care să miște toată instalația de pe brațe. Da, a participat activ la designul rochiei împreună cu Law Roach, care a îmbrăcat-o în trecut și pe Zendaya. Pentru a crea o rochie Iris Van Herpen pe care Mona s-o poată purta pentru debutul ei la Met Gala, Roach s-a dus efectiv după ea în India. Chiar a luat la pas o fabrică din Mumbai, a străbătut tot orașul și a pus laolaltă o întreagă echipă – pentru Mona. Talk about commitment.

Frozen, varianta Camila Cabello

Tema cu siguranță a fost respectată, deși nu chiar așa cum ți-ai putea imagina. Rochia Camilei a fost Ludovic de Saint Sernin, but quite simple, nothing special. Ok, păi și unde e grădina, unde sunt florile? Well, hihi, sunt în cărămida aia de gheață pe care o ține în mână. This seniorita sure knows how to give a twist. Trandafirul captiv în gheață este detaliul perfect care a respectat tema, acesta eliberându-se după ce gheața s-ar fi topit.

Iar dacă suntem la capitolul „unde ți-ai uitat poșeta?”, Tyla a înlocuit-o cu literally o clepsidră CU NISIP care să-i completeze ținuta sands of time creată de Balmain.

Spotted: AI @Met Gala

S-a strigat prezența anul acesta la gală, atât de bine încât au răspuns chiar și cele care n-au participat. Ok, let me rewind. Met Gala are câțiva regulars care vin în fiecare an, dar se întâmplă, totuși, să mai dea skip at some random year. Cum s-a întâmplat cu Rihanna, care și-a luat scutire pe bază de răceală. Nici Katy Perry nu a putut ajunge, din cauza programului de lucru încărcat. Iar printre numele deja consacrate la Met care au lipsit anul acesta se numără și Selena Gomez, Blake Lively și Lady Gaga.

GenZ is no joke, we are to creative for our own good, it is actually so scary. Pentru că după o scurtă privire aruncată pe live-urile de pe TikTok, s-au bifat imediat fețele care lipsesc. Giggle in hold my beer and bet. Așa că prin puterea magic-ilegală a tehnologiei AI preferatele galei puf, au apărut pe treptele de la Met. Partea cea mai amuzantă este că rezultatul final is so, oh, STUNNING. Acest AI este echivalentul Elder Wand: îți alimentează inspirația sau alertează agentul FBI care stă cu ochii pe tine.

Întrebarea roșie rămâne, totuși: cine va crea rochiile astea și de ce ar trebui să fie Dior? Pentru că cele 17.1M de Views, 28.7k Reposts, 302k Likes, 38.1k Comments și 11.3k Saves de pe Twitter la postarea originală ARE DEMANDING THAT KATY PERRY DRESS.

@verifythis

Katy Perry’s mom was fooled, too! We fact checked images claiming to show Katy, Rihanna and Lady Gaga at this year’s Met Gala. Fun fact: None of the pop stars were even there! #metgala #katyperry #rihanna #ladygaga #metgala2024 #ai #artificialintelligence #greenscreen #greenscreenvideo

♬ Sinister – MEJKO

Met Gala Focus 2024: manifestăm pentru relațiile lor

Este bine știut deja că Met Gala reprezintă atât un prilej to the latest fashion, cât și ocazia de a debuta cu noua relație. Deși multe cupluri care au făcut asta nu au rezistat până la următoarea ediție a galei, pentru cele două de mai jos rugăm astrele să fie aliniate corect.

Cenușăreasa a fugit în Wonderland cu Pălărierul Nebun

Sabrina Carpenter este steaua pop în plină ascensiune cu viteza luminii. Dacă ești ca mine, a proud zillennial, o știi sigur din Girl Meets World de pe Disney. Dacă nu, sigur după ultimele super melodii, deschiderea turneului Taylor Swift, Coachella, her new & Bratz inspired looks, and, of course, relația cu Barry Keoghan. Yup, that Barry, from Saltburn.

Pe cât de unexpected este acest cuplu, pe atât de bine le-a ieșit match-ul la Met Gala. Sabrina a purtat o rochie Oscar de la Renta, iar Keoghan a fost îmbrăcat în Burberry.

Alexa, please play Supermodel by Maneskin

Dove Cameron și Damiano David, un alt cuplu ce a debutat la gala de anul ăsta, un alt cuplu venit out of nowhere. BUT WE ARE SO HERE FOR THEM. Dacă în Descendeții a fost a princess villainess, acum a fost a princess. Period. Atât ea, cât și Damiano, au fost îmbrăcați de Diesel. Talk about match in heaven, aww. Deși debut pentru el anul ăsta, s-a asigurat că Dove has the time of her life, chiar dacă ea a mai trecut printr-o gală în 2022. UNDE A PURTAT O ROCHIE – Iris Van Herpen – PRINSĂ EFECTIV DE PIELE.

@diesel

#DamianoDavid and @Dove Cameron wore Diesel custom devoré looks at MetGala2024. #ForSuccessfulLiving #MetGala #ReawakeningFashion #TikTokFashion @CULTED

♬ original sound – Diesel

Men, slay – the look, not the dragon

Met Gala 2024 Focus prezintă ground breacking stereotypes. Why? Why not. Iar la fel a gândit și Eddie Redmayne când a acceptat să poarte o rochie-sacou cu tulle de Steve O Smith. Iar partea cea mai faină? He matched his wife.

Met Gala 2024 Focus: Style & Skills, double S-Class

Campion de Formula 1, unul dintre sportivii cu cel mai dezvoltat simț al modei, ATENT LA DETALII, tot ce face e intenționat și are un meaning mai deep decât adorația noastră pentru el. Ladies and ladies, Lewis Hamilton, în all black Burberry făcut pe comandă. Hamilton este binecunoscut pentru faptul că respectă dress code-ul întotdeauna, personalizându-l în același timp. Implicarea lui în felul cum se prezintă publicului este de 120%, iar ținuta de la Met Gala 2024 nu a făcut excepție. Astfel, a folosit tema Grădina Timpului pentru a onora prin outfitul lui primul grădinar de culoare din Marea Britanie, John Ystumllyn. Spinii, care se pot vedea și pe colier, reprezintă „durerea” cauzată de comerțul sclaviei, iar pe interiorul hainei a fost cusut un poem de Alex Wharton, numit Grădinarul, și inspirat de viața lui Ystumllyn în Țara Galilor.

@ladymollyelizabeth

Lewis Hamilton’s beautiful #metgala meaning #f1style

♬ original sound – molly

Just a quick peak, cuz they are so fine

Aged like fine wine, indeed. Tocmai de aceea îi vom include în acest mini top. Da, doar pentru că ne place de ei. That`s all.

Charlie Hunnam, într-o ținută Brioni pentru debutul lui la Met Gala. Simplu, dar răvășitor, convins de his lady să poarte și bijuteriile.

@entertainmenttonight

Charlie Hunnam talks us through his jeweled fit, and finds a set of jewels for us as well! #CharlieHunnam #MetGala2024 #MetGala

♬ original sound – Entertainment Tonight – Entertainment Tonight

Sebastian Stan în Cartier gives Matrix in Dark Fairytopia. Absolutely love it.

Mat Gala 2024 Focus: A-Class Disrespect

Mixul zillennialist has nothing, NOTHING, over my K-Pop stan identification. Dacă ți-ai petrecut timpul pe internet în ultimele trei zile este imposibil să nu fi dat de măcar un articol legat de Stray Kids și Met Gala. Ca un scurt recap on them:

 • 8 membrii
 • K-Pop Group of boys, da, din Coreea de Sud
 • primii din instoria K-Pop care participă la Met Gala ca grup, plus aparițiile anterioare individuale
 • nu internaționali, mondiali
 • acolo în top, aproape de BTS if you know what I mean
 • da, înțeleg engleză
 • 2 dintre ei o vorbesc fluent, fiind din AUSTRALIA
 • au venit cu Tommy Hilfiger, au purtat Tommy Hilfiger – toți 8
 • individual sunt imagini pentru alte branduri high luxury
 • Tommy Hilfiger literally spoiled their tour – CARE E HUGE – in a very proud dad moment
 • un bilet la Met Gala în 2024 a ajuns udeva la 75k dolari, o masă în jur de 350k dolari
 • Tommy Hilfiger nu a venit doar cu ei, please do the math
 • highly talented, hard working, HUMBLE, too restpectful for their own sake
@ifenglobal

„They look like robots!” Members of the #Kpopgroup#StrayKidswere subjected to racist and rude remarks from the paparazzi at the 2024 MetGala, sparking outrage among global fans.#fypシ゚viral#bagchan#changbin#hanjisung#leeknow#felix#seungmin#jeongin #hyunjin#foryou#skz#korea#asian#redcarpet#trending#rude #racist #paparazzi #photographer

♬ original sound – ifenglobal – ifenglobal

Now, tell me, care e diferența dintre popularitatea pe Social Media vs renumele celebrităților? Dacă încă te gândești îți las mai jos some proof material. Also, Stray Kids are Rolling the Stones, hihi.

Easter Egg Allert la expoziția Met Gala

Dacă ai rămas până la final, am să-ți spun despre un mic easter egg pe care probabil l-ai ratat printre atâtea outfit-uri S-Classed. 🤭 Expoziția din cadrul Institutului de Costume are o piesă pe care sigur o cunoști, dacă ești fan filme Hunger Games. Ok, fie, îți dau trei indicii: Effie Trinket, fluturi, creație Alexander McQueen.

@metmuseum

Don’t hit snooze—today’s the day! 🌸 🌱 🌊 ✨ Get a sneak peek of our new exhibition “Sleeping Beauties: Awakening Fashion,” which opens to the public this Friday, May 10 and will be celebrated tonight at The Met Gala. Which garment are you most excited to see in the exhibition? #MetGala #ReawakeningFashion #FashionTikTok

♬ original sound – The Met

Autor

Add Comment