n

Maker Content Hub

Jung Kook la photoshootingul pentru Campania cu Calvin Klein.

Jung Kook pentru Calvin Klein: Povestea și impactul colaborării

Jung Kook pentru Calvin Klein ca Brand Ambassador:

Cum fanbase-ul idolului a amplificat reach-ul și conversiile brandului.

Un date între Fashion și cultura K-Pop

Într-o eră în care cultura pop și moda se intersectează de cele mai multe ori, marile branduri de fashion elitiste aleg cât mai mulți ambasadori de brand din categoria „Celebrity”. Asta pentru a accesa fan base-ul artistului, Calvin Klein își îmbrățișează continuu spiritul inovator prin colaborări bold. Cu Jung Kook din BTS ca Brand Ambassador, Calvin Klein nu doar că își păstrează relevanța în peisajul modei contemporane, dar se și adresează unei audiențe globale. Audiență care se raportează la valori precum exprimarea individuală și autenticitatea.

Jung Kook: „According to the staff, this may sound like I’m bragging but not everyone can be a Calvin Klein model. That’s what they said. I felt honoured to have been chosen.”

Am ales să dau acest citat al idolului din simplu fapt că merită o analiză clasică pe text. Aceste cuvinte aruncă o lumină asupra percepției lui față de propria reușită și a recunoștinței lui pentru oportunitățile care i-au fost oferite. Este o declarație care nu doar adaugă un strat de autenticitate campaniei. Oferă, totodată, și o perspectivă asupra modului în care Jung Kook trăiește și înțelege succesul lui. Nu doar că împărtășește un moment de sinceritate, dar îi și încurajează pe alții să-și urmeze visele. Indiferent cât de mari par să fie. Este efectiv un moment de înțelepciune care completează perfect imaginea lui de idol pasionat și inspirațional. Hai să vedem împreună video-ul de campanie, ca să avem un start, să înțelegem la cine ne uităm:

Jung Kook și BTS: Simboluri ale Culturii Pop la nivel global

BTS este cunoscută drept una dintre cele mai influente trupe K-pop din istorie (they paved the way, don’t fight me on this one). A captivat inimile a milioane de fani din întreaga lume prin muzica lor și mesajele pozitive. Jung Kook, cel mai tânăr membru din grup, a câștigat titlul pe drept de „golden maknae”. Maknae: cuvânt din limba coreeană care se referă la cel mai mic membru al unei trupe sau grupuri. El a devenit simbol nu doar al muzicii, ci și al modei și culturii pop.

Prin intermediul fenomenului ARMY, o comunitate globală dedicată trupei, BTS a transformat nu doar industria muzicală, ci și cea a modei. A inspirat și influențat trendurile și gusturile Gen Z și nu numai. În acest context, Jung Kook pentru Calvin Klein nu doar că își întărește poziția ca brand inovator, dar și subliniază impactul pe care trupa și membrii săi îl au asupra culturii contemporane. Ca să trecem peste „dar cine sunt BTS ăștia?”. Sau „BTS nu înseamnă behind the scenes?” și „nu am auzit niciodată de ei”. Îi știți, le știți piesele (cel puțin pe una dintre ele sigur ați auzit-o fiindcă a fost inclusiv la noi pe radio), fără alte introduceri:

N-am făcut eu singura 1.8B de videoviews, să fim serioși. You know them, don’t be shy.

Stilul Calvin Klein: de la Eleganță la Streetwear

Calvin Klein este unul dintre brandurile care au definit și remodelat modul în care privim moda modernă. Cu o istorie bogată în inovație și eleganță, Calvin Klein continuă să rămână un lider în industria modei. A reușit să fie relevant și să-și mențină poziția de autoritate în peisajul fashionist. De la momentele iconice ale modelelor din anii ’90 până la colaborările îndrăznețe ale zilelor noastre, Calvin Klein a reușit să îmbrace cu succes spiritul fiecărei generații.

Caracterizat prin liniile curate și designul minimalist, Calvin Klein a reușit să creeze un stil atemporal care transcende trecerea timpului. În timp ce brandul și-a păstrat esența sa distinctivă, nu a ezitat să abordeze noi direcții și influențe. S-a adaptat mereu la schimbările culturale și la gusturile în continuă schimbare ale publicului său.

Recentele colaborări ale Calvin Klein, inclusiv cea cu Jung Kook, demonstrează această capacitate de a se reinventa și de a rămâne conectat la young generation și la tendințele actuale. Prin adăugarea unor elemente de streetwear și influențe pop-culture, Calvin Klein își extinde paleta de design. Atrage noi segmente de public și consolidează poziția ca un brand care nu se teme să exploreze noi teritorii. Într-o epocă în care moda este tot mai mult despre exprimarea individualității și despre îmbrățișarea diversității, Calvin Klein rămâne un ghid de încredere pentru cei care caută un stil autentic și rafinat. Cu fiecare colecție, brandul reușește să ofere un echilibru subtil între tradiție și inovație, între eleganță și nonconformism, menținându-se întotdeauna în fruntea valului.

Reorezentare a brandului Calvin Klein în colaborare cu Jung Kook.
Cum fanbase-ul idolului a amplificat reach-ul și conversiile brandului.

Definind noua masculinitate: Jung Kook și reinterpretarea esteticii masculine

Impactul acestei colaborări nu se oprește doar la haine. Este o declarație puternică despre modul în care percepem masculinitatea. Prin intermediul lui Jung Kook, Calvin Klein își asumă riscul de a rupe barierele tradiționale ale masculinității și de a îmbrățișa diversitatea și expresia de sine. Cu alte cuvinte, Calvin Klein și-a asumat rolul de a promova o imagine modernă a bărbatului. Această colaborare nu aduce doar un suflu proaspăt în lumea modei. Jung Kook prin carisma și personalitatea magnetică (he drown us all in) – devine un ambasador perfect al acestei noi viziuni. Îi îndeamnă astfel pe admiratorii săi să îmbrățiseze diversitatea și autenticitatea. They understood the assigment, it’s all politically correct, Your Honor!

Jung Kook pentru Calvin Klein transmite un mesaj puternic: campanii și a colecții care celebrează vulnerabilitatea și expresia liberă a identității. Faptul că masculinitatea nu este rigidă sau predefinită, ci este o expresie personală, fluidă și liberă. Împreună, ei inspiră o întreagă generație să-și îmbrățișeze autenticitatea și să îndrăznească să fie ei înșiși într-o lume în continuă schimbare.

Jung Kook reprezentând Calvin Klein în cea mai nouă campanie.
Jung Kook și Calvin Klein transmit un mesaj puternic: masculinitatea nu este rigidă sau predefinită. Sursă: Calvin Klein

Rezultate: Impactul campaniei Jung Kook pentru Calvin Klein

În urma colaborării dintre Jung Kook și Calvin Klein rezultatele au fost remarcabile (și eu nu folosesc prea des cuvântul ăsta, trust me). Au generat un impact semnificativ în peisajul modei și al culturii pop. Prin implicarea lui Jung Kook în calitate de Brand Ambassador pentru Calvin Klein, am asistat la o amplificare a reach-ului și la o creștere a conversiilor brandului. Hai să explorăm rezultatele acestei colaborări. Vom evidenția modul în care fanbase-ul idolului a contribuit la consolidarea poziției Calvin Klein în industrie și la creșterea sa continuă în rândul publicului țintă.

Compania mamă din care face parte Calvin Klein, alături de alte branduri de nișă precum Tommy Hilfiger, Izod, Warner’s și care licențiază și alte branduri mari precum Michael Kors, DNKY și Kenneth Cole New York, se numește PVH Corp. În trecut era cunoscută ca Philips-Van Hausen Corporation.

Parteneriatul cu Jung Kook a început anul trecut și a fost anunțat undeva în luna martie 2023. După anunțul parteneriatului, PVH Corp. a înregistrat o creștere bruscă a acțiunilor de la 81,65$ la 87,63$, care ce credeți, a salvat compania de la faliment.

PVH Corp. a înregistrat o creștere a valorii acțiunilor sale după colaborarea cu Jung Kook. După o scădere constantă timp de luni de zile, parteneriatul cu idolul a ajutat marca să-și revină.

Practic, lansarea campaniei cu Jung Kook i-a propulsat la un nivel record de 87,93$ pe acțiune, adică o creștere de 20%. În primul trimestru, au generat venituri de 2157,9 milioane de dolari și un profit brut de 1250,3 milioane de dolari. Doar pentru prima lor campanie realizată împreună. La data de 17 februarie 2024, pentru campania de care vorbim acum, acțiunile PVH sunt limitate la 131,66$ pe acțiune, cu o creștere suplimentară de 2,80$ în fiecare oră într-o singură zi de la lansarea campaniei.

După noua campanie, acțiunile PVH Corporation au atins cel mai înalt punct de preț din ultimii 6 ani. Acesta este cel mai mare preț al acțiunilor începând cu anul 2018, indicând că cererea actuală este mai mare decât oferta.

Grafic cu rezultatele campaniei cu Jung Kook și Calvin Klein
Impactul campaniei Jung Kook & Calvin Klein

Impactul pe Social Media al campaniei Jung Kook pentru Calvin Klein

Am vorbit despre acțiunile companiei și impactul campaniei asupra lor, acum să vedem și impactul campaniei pe Social Media so far. Deoarece campania este încă în derulare, nu avem cifre de reach clare. Dar avem cifre legate de videoviews pe platformele care ni le oferă (as in TikTok & YouTube). Așa că haideți să facem o mică recapitulare:

Overview pe toate platformele (IG, TikTok, YouTube & Facebook)

  • Videoviews: 31.3M
  • Likes: 16.6M
  • Comments: 260K
  • Shares: 514.9K

De ținut minte: campania a început pe 16 februarie, adică la momentul scrierii articolului, au trecut doar 7 zile. Atât.

@calvinklein

It was like a movie…. The making of JungKook’s Calvin Klein campaign, documented. #calvinklein

♬ original sound – Calvin Klein

Concluzia campaniei Jung Kook pentru Calvin Klein: Un MANIFEST pentru autenticitate și diversitate

Colaborarea dintre Calvin Klein și Jung Kook este mai mult decât o simplă campanie de marketing. Este un manifest pentru autenticitate și diversitate în modă și în pop-culture. Într-o lume în care încă ne luptăm cu stereotipurile și normele rigide, acest parteneriat este un strigăt de libertate și nonconformism. Este adresat tuturor celor care îndrăznesc să fie ei înșiși.

Jung Kook & Calvin Klein în campania care a devenit virală.
Impactul campaniei Calvin Klein cu idolul. Sursă: Calvin Klein

Colaborarea, din punctul meu de vedere, rezonează ca un ecou puternic în întreaga industrie a modei și a culturii pop. Este un imbold către autenticitate și diversitate. O chemare la nonconformism și libertate într-un univers în care încă domină stereotipuri și norme restrictive. Jung Kook pentru Calvin Klein demonstrează că moda nu ar trebui să fie limitată de barierele impuse de societate. Din contră, ar trebui să fie un mijloc prin care fiecare individ își poate exprima unicitatea și poate sărbători diversitatea.

Așadar, parteneriatul nu este doar o simplă campanie. Este un etalon pentru o industrie care aspiră să fie mai incluzivă, mai autentică și mai liberă. Este un manifest pentru o lume în care fiecare individ are voie să strălucească în propria sa lumină, fără constrângeri și prejudecăți.

Autor

Add Comment