n

Maker Content Hub

Cumplu de GenZ care urmărește Valentine’s Day în Advertising.

Valentine’s Day în Advertising prin ochii Generației Z

Valentine’s Day în Advertising sau mai pe scurt: Love, Ads & Everything in between.

Yasssss, se apropie Ziua Îndrăgostiților momentul în care iubirea e în aer, iar brand-urile se înghesuie să prindă vibe-ul dragostei în toate formele. Ca omuleț al Gen Z, nu pot să nu remarc acest dans haotic al brand-urilor care încearcă să ne capteze atenția și să dea lovitura (especially in our wallets). Get ready guys. Ne pregătim să explorăm acest univers neînțeles al reclamelor de Valentine’s Day. Mai precis momentul ăla din an când romantismul și capitalismul dansează împreună.

Love on fleek, bye-bye normal ADS

Nu glumesc când spun asta: Gen Z are detector de fake. Ne place să credem că am crescut într-o epocă a autenticității, unde tot ce este autentic face legea. Am auzit de atât de multe ori acest cuvânt autentic încât am impresia că multă lume nu mai știe exact ce înseamnă, mai ales în Advertising. Deci, când vine vorba de reclamele de Valentine’s Day, hai să renunțăm la clișeele și poveștile romantice care au fost rulate de un miliard de ori. Vrem reclame care să ne înțeleagă individualitatea, nu scenarii reciclate din seriale romantice. Nu totul se rezumă la „How I Met Your Mother”. Să fim pe înțelesul tuturor: dacă nu aduci ceva fresh și autentic pe masă, nu vei impresiona Gen Z, simplu.

Imagine reprezentativă pentru Valentine’s Day în Advertising.
Valentine’s Day în Advertising sau mai pe scurt: Love, Ads & Everything in between.

Love is Love, and ADS should be too

În 2024, era political corectness-ului Valentine’s Day nu se mai rezumă doar la dragoste de natură romantică, e despre sărbătorirea tuturor tipurilor de iubire. De la self-love la friendship, brandurile care înțeleg diversitatea relațiilor câștigă puncte bonus. Gen Z is all about inclusivity, iar dacă reclama ta nu reflectă asta, poate ar fi mai potrivit să trimiți un mesaj direct în DM-ul din Instagram și să lași campania de Valentine’s Day pe anul viitor.

Valentine’s Day în Advertising or Singles Awareness Day?

Cine a spus că Valentine’s Day este doar pentru cupluri? Gen Z embraces solo lifestyle, și consider că brandurile ar trebui să facă la fel. Schimbă perspectiva și arată-ne cum să ne bucurăm singuri sau cu squad-ul de prieteni. Mergi pe principiul: cine mai are nevoie de o relație când ai pizza, Netflix și un playlist bun? Brandurile care se prind de vibe-ul ăsta vor câștiga mai multe love reacts decât își pot imagina.

Imagine reprezentativă pentru Valentine’s Day în Advertising și GenZ.
Valentine’s Day în Advertising or Singles Awareness Day?

Love Yourself, Buy our Swag

Self-love is the anthem, and savvy advertisers know it. Ziua Îndrăgostiților este momentul perfect să ni se reamintească că nu avem nevoie de o altă persoană să ne valideze. Arată-ne produse și experiențe care strigă „LOVE YOURSELF” și o să vezi cum face toată Generația Z „shopping therapy”.

Valentine’s Day în Advertising: Keep it real sau Just Bye, Karen

Autenticitatea este limbajul nostru universal al iubirii și suntem profesioniști în a simți când ceva este fake. Reclamele de Valentine’s Day care reflectă emoții reale și situații din viața noastră sunt cele care ne vorbesc pe bune, fără filtru. Renunță la perfecțiunea prea glossy și arată-ne momente autentice. Ține minte asta, tu oricine ai fi – brand, publicitar, agenție: autenticitatea nu doar vinde, ci și câștigă respectul nostru, al Gen Z. Așadar, dragi publicitari, înainte să vă lansați în haosul acesta numit „Valentine’s Day” când aveți focus Generația Z, țineți minte următoarele: nu ne lăsăm păcăliți de clișee. Vrem autenticitate, diversitate și, bineînțeles, niște umor. Creațiile care ies în evidență sărbătoresc toate nuanțele iubirii, iar cel mai important, show some respect for our intelligence.

Dați frâu liber creativității, lăsați la ușă tot ce înseamnă clișeu folosit și refolosit. Dacă știi cum să le faci să danseze împreună, dragostea și advertisingul pot merge mână în mână.

Autor

Add Comment