n

Maker Content Hub

Bărbat în vârstă care este îmbrăcat într-un echipament sport, alb, cu ochelari verzi de soare la ochi, care cară un casetofon mare pe umăr și dansează.

Mai există Advertising fără Art Director și Copywriter? Noi zicem că da

Poate fi foarte tentant ca atunci când descoperi o metodă de a produce comunicare cu adevărat bună să o folosești și să o refolosești. Iar asta a funcționat mulți ani pentru că, indiferent de climatul socio-economic, un lucru a rămas neschimbat: audiența țintă se încadra în aceiași factori socio-demografici pe care îi cunoșteam cu toții ca pe buzunarele noastre. Până acum.

Despre schimbările din Advertising și cât de necesară este o actualizare a modului de lucru în acest domeniu, ne vorbește Vlad Boerașu în articolul care urmează.

Fată cu ochelari de soare în tricou portocaliu, așezată pe jos, lângă un televizor.
Ajungi ca marketer în punctul în care îți dai seama că nu mai înțelegi audiența
cu care ai nevoie din ce în ce mai mare să comunici.

Cu fiecare lună care trece, audiențele cu care ne-am obișnuit să comunicăm își schimbă compoziția: millennialii și mai ales X-ii ies ușor-ușor din pool-ul de consumatori cu putere financiară și sunt înlocuiți de ei, generația Z. Prima generație care a crescut cu video-uri de YouTube și Social Media. Prima generație care preferă să lucreze pentru un angajator etic, indiferent de salariu. Prima generație care a crescut fără cheie la gât, pentru că părinții lor le-au acordat mai multă atenție decât ai noștri.

Așa ajungi ca marketer în punctul în care îți dai seama că nu mai înțelegi audiența cu care ai nevoie din ce în ce mai mare să comunici. Acesta este momentul în care cu toții trebuie să facem un pas înapoi, să facem un exercițiu de profundă sinceritate și să ne întrebăm: mai avem timp să facem lucrurile în 2023 așa cum am învățat în 2003? Sau chiar 2013? Răspunsul este foarte simplu: nu, dacă vrem să facem față schimbărilor.

Tineri GenZ care discută într-o parcare, lângă o gară.
Industria a adăugat și a tot adăugat oameni în proces până când procesul s-a rigidizat și a uitat de unde a plecat.

Și în advertising, schimbarea este motorul progresului, iar aceasta este un proces ciclic care cere putere de adaptare. A existat un moment în timp în care un scriitor priceput folosea o coloană de ziar pentru a-ți explica la fel ca un om de vânzări cum te ajută produsul. A apărut nevoia de a susține vizual discursul, cea mai bună ocazie pentru apariția precursorului a ceea ce astăzi numim Art Director. Și industria a adăugat și a tot adăugat oameni în proces până când procesul s-a rigidizat și a uitat de unde a plecat.

Cu Maker Studio, am decis să schimbăm abordarea: am adaptat agil procesul de creație publicitară din unghiul audiențelor relevante în momentul de față. Nu mai este despre modelul clasic de a face advertising, unde o echipă de creație este gestionată de un Account Manager și ghidată de datele unui planner.

Modelul nostru presupune o abordare flexibilă în care ideația pornește din locul în care trebuie să ajungă, de la GenZ, apoi este curatoriată și ghidată de profesioniști ai mediului pe care îl folosesc cel mai des: digital content creators.

Bărbat care face o pozăunui perete cu mural.
Ideația pornește din locul în care trebuie să ajungă: de la GenZ.

Te invităm să urmărești aici, aici și aici campaniile noastre și îți oferim și un mic teaser: nu vor fi două la fel!

Iar până venim cu următoarele campanii live te încurajăm să ieși din zona de confort și să te întrebi: a venit timpul să-mi fac update la metodele de a crea publicitate?

Autor

Add Comment